Krumple na ťapši

Staroslovenský recept na brambory na pekáči pečené s domácí klobáskou. Starý recept byl od mojí tchyně ze Slovenska.


4.915x
75 min
2×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Podle chuti osolíme a promícháme.

Pekáček (ťapšu) vymažeme sádlem, brambory rovnoměrně rozložíme, mezi brambory dáme uzené klobásky, které bramborami překryjeme. Navrch dáme kousky sádla, podlijeme vodou a pečeme do zčervenání. Před dopečením posypeme krumple na ťapši nadrobno posekaným česnekem.

Podáváme porce brambor s klobáskou a s kyselou okurkou nebo s kyselým zelím.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krumple na ťapši

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská