Krokant

Drobná mandlová drť v karamelu, která se používá na ozdobu dortů, koláčů, pohárů a pudinků.


2.873x
10 min

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a jemně nasekáme. Na plech si rozložíme pečící papír. Mandle a cukr dáme na teflonovou pánev. Zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs bude zlatavá. Karamelizované mandle okamžitě rozetřeme na pečící papír a necháme vychladnout. Studený krokant rozlámeme nebo jemně nadrtíme a můžeme použít.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krokant

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena