Krnovský kapřík

Recept na marinovaného kapra, který chutná i odpůrcům kapřího masa. K marinování používám osolené mléko. Poradila mi to krnovská rybářka Jitka.


4.6280x
25 min
2×

Postup přípravy

Porce kapra poskládáme do mísy nebo hrnce, který se dá uzavřít. Do mléka přidáme sůl, sušený česnek a prolisovaný česnek. Kapra zalijeme ochuceným mlékem, uzavřeme a dáme do chladničky na 24 hodin. Maso můžeme občas obrátit. Sůl zpevní maso a mléko ho zbaví pachuti.

Mouku promícháme s paprikou, grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Kapří porce necháme jen okapat bez oplachování a obalíme ve směsi mouky s paprikou a kořením.

Kapří plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

Krnovského kapříka podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší či jen tak s chlebem. Pokud nepočítáme marinování, je to velmi rychlé jídlo.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovský kapřík

Zpět na recept