Krnovský kapřík

Recept na marinovaného kapra, který chutná i odpůrcům kapřího masa. K marinování používám osolené mléko. Poradila mi to krnovská rybářka Jitka.


4.6280x
25 min
2×

Ingredience

2 kgkapr

marináda

2 stroužkyčesnek
2 lžičkysůl
1 lmléko
2 lžičkysušený česnek

na obalení

hladká mouka
0.5 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkygrilovací koření bez soli

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Porce kapra poskládáme do mísy nebo hrnce, který se dá uzavřít. Do mléka přidáme sůl, sušený česnek a prolisovaný česnek. Kapra zalijeme ochuceným mlékem, uzavřeme a dáme do chladničky na 24 hodin. Maso můžeme občas obrátit. Sůl zpevní maso a mléko ho zbaví pachuti. Mouku promícháme s paprikou, grilovacím kořením a čerstvě mletým pepřem. Kapří porce necháme jen okapat bez oplachování a obalíme ve směsi mouky s paprikou a kořením. Kapří plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Krnovského kapříka podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší či jen tak s chlebem. Pokud nepočítáme marinování, je to velmi rychlé jídlo.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krnovský kapřík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena