Vaření.czReceptyKrkovička v kefíru z papiňáku

Krkovička v kefíru z papiňáku

Velice chutná a pikantní vepřová krkovička,která je díky naložení v kefíru velice křehká a šťavnatá. Omáčka je příjemné navinulé chuti a není ji již třeba nijak dochucovat.


4.611x
30 min

Ingredience

2 ksstředně velká cibule
1 lžícehladká mouka
50 guzená slanina
100 mlsmetana 12%
4 plátkykrkovice bez kosti

marináda

400 mlkefír
3 lžícehořčičná omáčka s pepřem
2 kschilli paprička nadrobno
2 lžičkyčerstvý rozmarýn nadrobno

na ozdobu

1 lžícečerstvé bylinky

Postup přípravy

Silnější plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice. Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5minut restujeme. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut. Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme čerstvé nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat. Ke krkovičce v kefíru se jako příloha hodí rýže, knedlík i těstoviny.
user-icon

autor uška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička v kefíru z papiňáku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena