Zeleninu očistíme. Cibule nakrájíme na kolečka. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme. Osolíme jej, opepříme a posypeme chilli kořením podle chuti.
Pekáč posypeme polovinou cibule. Poklademe plátky masa a posypeme zbylou cibulí. Vše posypeme nastrouhanou nivou nebo jiným sýrem.
Do nádoby dáme pivo, vodu, sójovou omáčku, polévkové koření a worcesterskou omáčku. Vše promícháme a směsí podlijeme maso. Pekáč zakryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme v předehřáté troubě přikryté. Pak maso odkryjeme a necháme dopéct.
Krkovici v cibuli podáváme s brambory, rýží nebo pečivem. Pro rychlejší přípravu lze připravit z kuřecího, králičího i mletého masa. U mletého masa tvoříme čufty.