Krkovička s překvapením

Poměrně jednoduchá příprava s nečekaným efektem, moc dobré nevšední jídlo. Recept na tento pokrm jsem kdesi kdysi zahlédla, ale vyzkoušela až teď s odstupem asi dvaceti let.


5.02x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si plátky krkovice nebo jiného masa podle chuti (nejlépe kruhového tvaru - asi 200 g plátky o průměru asi 18 - 20 cm po rozklepání). Maso rozklepeme, lehce osolíme a opepříme. Slaninu a pórek nakrájíme na drobné kousky.

V pánvi na sádle osmahneme slaninu s pórkem, přidáme vejce a usmažíme. Míchaná vejce s pórkem rozprostřeme do středu každého plátku masa.

Špekáčky z jedné strany nakrojíme jako na opékání a zasadíme doprostřed míchaných vajec nakrojenou stranou nahoru. Okraje masa zvedneme vzhůru a provázkem přichytíme k horní části špekáčku. Vejce zůstanou schovaná uvnitř a maso vytvoří jakýsi měšec, z něhož vykukuje nakrojená část špekáčku, která se při pečení rozevře jako květ.

Měšce vepřového masa lehce podlijeme a pečeme při 180 - 200 °C asi jednu až jednu a čtvrt hodiny.

Krkovičku s překvapením podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Hella


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička s překvapením

Zpět na recept