Krkovička na hořčici

Plátky vepřové krkovičky s hořčicí a smetanou.


4.669x
90 min
16×

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na plátky, trochu osolíme a opepříme, pokapeme olejem, potřeme pikantní hořčicí a necháme asi na 30 minut odpočinout.

Poté plátky krkovičky na malém množství oleje opečeme z obou stran a přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Měkké plátky odložíme. Do výpeku přidáme zbývající hořčici s polovinou smetany, krátce povaříme, pak přidáme brandy a zbytek smetany.

Vařící omáčkou přelijeme plátky masa a můžeme podávat. Přílohou mohou být hranolky nebo pečené brambory.

Když vynecháme brandy, použijeme všechnu smetanu s hořčicí.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička na hořčici

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská