Krkovice v zelenině

Chutný a celkem zdravý oběd.


4.07x
120 min

Ingredience

100-150 ghrášek
2 kscibule
1 sklenicemoravanka
0.7 lsterilované lečo
700 gvepřová krkovice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

voda
tmavá jíška

Postup přípravy

Do pekáčku dáme sklenici leča, sklenici naložené kořenové zeleniny, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek a čerstvý nebo mražený hrášek. Vše promícháme. Krkovici nebo kýtu nejlépe bez kosti, ale kdo má rád s kostí může i s kostí, omyjeme, osolíme opepříme. Vložíme do pekáčku se zeleninou a přikryjeme víkem. Krkovice v zelenině pečeme v předehřáté troubě na asi 180 - 200 °C podle velikosti masa 1,5 -2 hodiny. Pravidelně otáčíme a podle potřeby podléváme vodou. Pokud pečeme maso s kostí, musíme počítat s delším pečením. Můžeme také maso nakrájet na plátky a péct rovnou plátky. Po upečení maso vyjmeme z pekáčku a přendáme zeleninu do kastrolku a přivedeme k varu, vmícháme tmavou jíšku. Krkovici nakrájíme na plátky a přidáme zahuštěnou zeleninu. Krkovici v zelenině podáváme s těstovinami, rýží či různě připravenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovice v zelenině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena