Krkovice na česneku a tmavém pivu

Krkovice upečená na černém pivu se slaninou, cibulí a česnekem. Snadný recept na vydatný oběd nebo večeři.


4.544x
60 min
3×

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C.

Opláchnuté a osušené větší plátky krkovice položíme do pekáčku těsně vedle sebe. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, překryjeme plátky slaniny a posypeme nakrájenou cibulí a česnekem. Směs zalijeme pivem, pekáček přikryjeme a dáme péct do trouby.

Krkovici pečeme do změknutí přikrytou, potom dopékáme asi 10 minut odkrytou, aby získala kůrčičku.

Krkovici na česneku a tmavém pivu podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovice na česneku a tmavém pivu

Zpět na recept