Krkonošská cibulačka s masem

Cibulačka se smaženým chlebem. Jemná polévka plná zeleniny, vajíček a petrželky uzdraví každého maroda.


2.71520x
120 min

Postup přípravy

Hovězí maso uvaříme doměkka.

Zatím si očistíme zeleninu (kromě cibule) a brambory a nakrájíme je na kostičky. Houby očistíme a podusíme ve vlastní šťávě. Cibule nakrájíme na kolečka.

Z vývaru vyndáme maso a vsypeme do něj zeleninu, houby i česnek - kromě cibule. Vše vaříme doměkka. Pak přidáme kolečka cibule a podle chuti kmín. Maso necháme trochu vychladit a nakrájíme jej na kostičky.

Do polévky zašleháme syrová vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením, solí a nakonec do polévky vložíme nadrobno krájenou petrželovou nať a kostky hovězího masa.

Na rozpálené pánvi osmažíme nasucho kostičky chleba.

Krkonošskou cibulačku s masem servírujeme horkou a do každé porce vložíme osmažený chléb.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkonošská cibulačka s masem

Zpět na recept