Krkavci na pivě

Výborné masíčko, ke kterému se hodí všechny knedlíky a zelí. Já k nim dělám nejraději rychlé knedlíky a kysané zelí.


4.839x
150 min
3×

Postup přípravy

Plátky krkovičky omyjeme a osušíme. Na každý plátek položíme plátek uzeného bůčku, stočíme do závitku a spojíme párátkem.

Oloupanou cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka, vložíme do pekáče, na cibuli poklademe závitky. Na každý závitek položím plátek uzeného bůčku, posypeme plátky česneku, osolíme a posypeme pepřem. Zalijeme 1/4 l piva.

Krkavce na pivě vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C. Během pečení poléváme závitky výpekem. Když cibule zhnědne, dáme do výpeku hladkou mouku a necháme ještě 10 minut péci, pak dolijeme 1/4 l piva a necháme ještě asi 15 minut péct.

Krkavce na pivě podáváme s knedlíkem a zelím, tak chutnají nejlépe.
user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkavci na pivě

Zpět na recept