Krkavci na pivě

Výborné masíčko, ke kterému se hodí všechny knedlíky a zelí. Já k nim dělám nejraději rychlé knedlíky a kysané zelí.


4.839x
150 min
3×

Ingredience

1 paličkačesnek
5 kscibule
0.5 lpivo
1 lžícehladká mouka
8 plátkůuzený bůček
4 plátkyvepřová krkovice

podle chuti

1 lžičkasůl
1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky krkovičky omyjeme a osušíme. Na každý plátek položíme plátek uzeného bůčku, stočíme do závitku a spojíme párátkem. Oloupanou cibuli, kterou jsme nakrájeli na kolečka, vložíme do pekáče, na cibuli poklademe závitky. Na každý závitek položím plátek uzeného bůčku, posypeme plátky česneku, osolíme a posypeme pepřem. Zalijeme 1/4 l piva. Krkavce na pivě vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C. Během pečení poléváme závitky výpekem. Když cibule zhnědne, dáme do výpeku hladkou mouku a necháme ještě 10 minut péci, pak dolijeme 1/4 l piva a necháme ještě asi 15 minut péct. Krkavce na pivě podáváme s knedlíkem a zelím, tak chutnají nejlépe.
user-icon

autor Bedřiška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krkavci na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena