6 stroužků | česnek | |
- | sůl | |
1 svazek | petrželka | |
1 ks | citron | |
- | mletý pepř | |
500 g | krevety | |
2 lžíce | sherry | |
125 ml | olivový olej |
Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat nebo je osušíme plátýnkem. Pak dáme maso do mísy, zakapeme citronovou šťávou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v ledničce uležet.
Ještě před vyndáním rozehřejeme na pánvi olej - nejlépe olivový. Orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme okapané krevety. Maso dusíme asi 7 minut. Poté vmícháme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli podusíme a nakonec opepříme a osolíme podle chuti.
Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.
Foto: www.profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena