Krevety na sherry a česneku

Bezvadná pochoutka z plodů moře dnes již běžně dostupných každému suchozemci.


3.01290x
30 min

Postup přípravy

Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat nebo je osušíme plátýnkem. Pak dáme maso do mísy, zakapeme citronovou šťávou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v ledničce uležet.


Ještě před vyndáním rozehřejeme na pánvi olej - nejlépe olivový. Orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme okapané krevety. Maso dusíme asi 7 minut. Poté vmícháme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli podusíme a nakonec opepříme a osolíme podle chuti.


Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.



Foto: www.profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krevety na sherry a česneku

Zpět na recept