6 cl | citronová šťáva | |
60 g | olivový olej | |
100 g | zakysaná smetana | |
5 g | tabasco | |
1 ks | salát lollo rosso | |
240 g | krevety růžové | |
250 g | meloun cukrový - zelený |
Salát dobře opereme a nakrájíme ho na jemné nudličky. Rozdělíme jej do sklenic.
Mezitím si naložíme krevety. Smícháme je citronovou šťávou a olivovým olejem. Marinujeme 2 - 5 minut maximálně. Po té krevety vyndáme a osušíme. Cukrový melou oloupeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 centimetr.
Dresink připravíme ze zakysané smetany, citronové šťávy, tabasca, sherry a špetky soli.
Krevety rozdělíme do sklenic na salát, přelijeme dresinkem a přeložíme melounovými kostičkami a ozdobíme vějířkem mandarinky nebo citronu. Zdobíme snítkou petrželky.
Autor:tono2
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena