Krevetové špízy

Špízy z předvařených krevet Gambas s pomerančem a na bylinkovém másle.


3.911x
35 min

Ingredience

1 kspomeranč
400 gloupané krevety Gambas

marináda

3 stroužkyčesnek
250 mlzakysaná smetana
pomerančová šťáva

podle potřeby

olej
máslo
čerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Pomeranč omyjeme a rozkrojíme. Z jedné půlky nakrájíme kolečka, která rozkrojíme na dílky a odložíme stranou. Z druhé poloviny vymačkáme šťávu. Připravíme si marinádu. Česnek oloupeme, prolisujeme a vmícháme spolu s pomerančovou šťávou do zakysané smetany. Podle potřeby osolíme a opepříme. Očištěné a předvařené krevety necháme okapat a vložíme alespoň na 3 hodiny do marinády. Marinované krevety napícháváme střídavě s pomerančovými dílky na jehly. Začínáme 2 krevetami, potom napíchneme dílek pomeranče a končíme krevetami. Špízy opečeme ze všech stran na oleji s rozpuštěným máslem. Hotové špízy vyjmeme, uchováme na teple. Do výpeku vmícháme usekanou petrželku a krátce prohřejeme. Krevetové špízy s pomerančem podáváme teplé, přelité bylinkovým výpekem. Vhodnou přílohou ke krevetovým špízům jsou toasty, ochucené dipy a zeleninové saláty.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krevetové špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena