Krevetová směs v lasturách

Tento předrkm nádherně vypadá servírovaný v čislých lasturách, ale jelikož ne každý má tuto možnost, postačí nějaké ozdobnější mističky či talířky


3.0119x
60 min

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme metličkou, až vznikne bešamelový krém. Necháme vychladnout.

Sýr najemno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu.

Přidáme částečně rozmrzlé krevety a zeleninu, osolíme a vše důkladně promícháme. Tukem vymazané lastury nebo zapékací misky naplníme směsí a dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut péct. Po této době posypeme sýrem a opět 15 minut zapékáme dozlatova.

Ozdobíme snítky petrželky a servírujeme přímo v lasturách. Podáváme s tmavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krevetová směs v lasturách

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena