Krevetová směs v lasturách

Tento předrkm nádherně vypadá servírovaný v čislých lasturách, ale jelikož ne každý má tuto možnost, postačí nějaké ozdobnější mističky či talířky


3.0119x
60 min

Postup přípravy

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, provaříme a neustále šleháme metličkou, až vznikne bešamelový krém. Necháme vychladnout.

Sýr najemno nastrouháme a polovinu z něj vmícháme spolu s rozklepnutým vejcem do bešamelu.

Přidáme částečně rozmrzlé krevety a zeleninu, osolíme a vše důkladně promícháme. Tukem vymazané lastury nebo zapékací misky naplníme směsí a dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut péct. Po této době posypeme sýrem a opět 15 minut zapékáme dozlatova.

Ozdobíme snítky petrželky a servírujeme přímo v lasturách. Podáváme s tmavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krevetová směs v lasturách

Zpět na recept