Křenový salát s cizrnou

Výtečný a zdravý salát z římského hrachu.


4.98x
20 min

Postup přípravy

Cizrnu si namočíme alespoň 12 hodin předem do vody. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme (zbavíme se tím části nadýmavých látek) a dáme vařit na silný plamen. Takto vaříme asi 10 minut a poté asi hodinu na slabém plameni, než cizrna změkne. Protože cizrna nadýmá, tak je dobré ji vařit s některou protinadýmacích bylinek - majoránka, tymián, saturejka, dobromysl. Solíme až chvíli před ukončením vaření. Po uvaření k cizrně už jen přimícháme všechny ostatní ingredience - nadrobno nakrájenou cibuli a nakládané okurky, dvě lžíce křenu (podle vlastní chuti) a majonézu. Salát je výborný také se sojanézou a tím i mnohem zdravější. V případě potřeby křenový salát s cizrnou dosolíme a dopepříme. Hotový salát s cizrnou dáme odležet do lednice a poté podáváme s tmavým pečivem.
user-icon

autor Veveruška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenový salát s cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena