Křenový salát s cizrnou

Výtečný a zdravý salát z římského hrachu.


4.98x
20 min

Postup přípravy

Cizrnu si namočíme alespoň 12 hodin předem do vody. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme (zbavíme se tím části nadýmavých látek) a dáme vařit na silný plamen. Takto vaříme asi 10 minut a poté asi hodinu na slabém plameni, než cizrna změkne. Protože cizrna nadýmá, tak je dobré ji vařit s některou protinadýmacích bylinek - majoránka, tymián, saturejka, dobromysl. Solíme až chvíli před ukončením vaření.

Po uvaření k cizrně už jen přimícháme všechny ostatní ingredience - nadrobno nakrájenou cibuli a nakládané okurky, dvě lžíce křenu (podle vlastní chuti) a majonézu. Salát je výborný také se sojanézou a tím i mnohem zdravější. V případě potřeby křenový salát s cizrnou dosolíme a dopepříme.

Hotový salát s cizrnou dáme odležet do lednice a poté podáváme s tmavým pečivem.
user-icon

autor Veveruška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenový salát s cizrnou

Zpět na recept