Místo hovězího můžeme použít i vepřové, které je šťavnatější, plníme ho směsí křenu, žloutků a strouhanky.
Hodnocení
3.0
/ 5 (503x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
sůl
5 g
vývar
50 g
strouhanka
3 ks
žloutek
200 ml
smetana
- -
hladká mouka
75 g
křen
- -
mletý pepř
- -
citronová šťáva
750 g
hovězí maso
Postup přípravy
Nastrouhaný křen smícháme se strouhankou, žloutky, solí a pepřem, tak nám vznikne nádivka. Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, poklademe náplní, svineme, upevníme párátky, poprášíme moukou a na horkém tuku prudce opečeme po obou stranách. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Ke konci varu přidáme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a troškou soli.