Kremrole

Sladké kremrole ke kávě.


4.4131x
75 min
13×

Postup přípravy

Nejprve prosejeme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Je lepší ho mít v ledničce, lépe se strouhá. Přidáme žloutek, ocet a ledovou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

Po 2 hodinách těsto rozválíme na plát a nakrájíme na zhruba 2 cm proužky. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi 15 - 20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky.

Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.

Kremrole se nemusí hned plnit, můžeme je dát i zamrazit a plnit je až po čase. Do mrazáku je můžeme dát i plněné. Z jedné dávky jsem udělala asi 20 kremrolí. Náplň je psaná na jednu dávku, ale já jsem s ní naplnila skoro 40 kremrolí.
user-icon

autor skvrnda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kremrole

Zpět na recept