Krémový nákyp s pórkem

Lahodný nákyp z brambor, uzeného masa a zeleniny.


3.048x
45 min

Postup přípravy

Brambory ve slupce omyjeme, vložíme do horké vody a asi čtvrt hodiny vaříme. Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší špalíky. Uzené maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

Brambory slijeme a necháme vychladnout. Poté je sloupneme a úhledně pokrájíme. Spolu s masem a pórkem jimi rovnoměrně naplníme vymaštěnou zapékací formu. Sýr nastrouháme.

Oloupanou cibuli jemně posekáme a na rozpáleném tuku necháme zesklovatět. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a za stálého míchání přilijeme mléko. Bešamelovou omáčku přivedeme k varu, vmícháme hořčici, pikantně opepříme a osolíme.

Nákyp přelijeme krémovou omáčkou a povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut.

Krémový nákyp s pórkem podáváme horký a ozdobíme čerstvou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémový nákyp s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.