Krémový moučník

Velice jemný moučník se slaďoučkým tvarohovým krémem.


3.47x
90 min

Postup přípravy

Na vál dáme mouku, cukr, kypřicí prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce a žloutky a ručně zaděláme těsto. Těsto dáme asi na 30 minut do lednice.

Těsto vyválíme na pomoučněném vále na výšku asi 3 - 4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů tak, aby výška těsta byla asi 2 cm.

Na náplň dáme všechny suroviny do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem na nejnižší stupeň otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180 °C po dobu 40 - 45 minut.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160 °C.

Krémový moučník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémový moučník

Zpět na recept