Krémová rajská polévka

Rychlá a jednoduchá polévka. Na její přípravu doporučujeme použít masité a opravdu zdralé plody, které jsou čerstvé a pevné. Na dochucení polévky můžete použít trochu rajského protlaku.


3.0228x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupeme si cibuli. Spolu se slaninou ji nakrájíme na co nejjemnější kostičky.
Rozpálíme hrnec a přidáme do něj slaninu a pak cibuli. Při mírné teplotě vše restujeme dozlatova. Pak přidáme masový vývar a vaříme zhruba 10 minut.



Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semen. V mixéru je rozmixujeme a přecedíme je do vývaru.



Polévku osolíme, opepříme a vaříme až 5 minut.


Šlehačku šleháme do ne příliš tuhé pěny.


Polévku podáváme se šlehačkou, poprášíme ji paprikou. Vhodnou přílohou jsou toasty nebo smažené chlebové kostičky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová rajská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena