Šéfkuchař Pavel Vacek: Jaké jsou nejčastější chyby při přípravě omáček?
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.

Rozpeky a rozpíčky: Zapomenuté západočeské přílohy, které možná neznáte
Rozpeky jsou tradiční západočeské vdolky, které mají podobný úkol jako kynuté knedlíky. Na rozdíl od nich se však pečou v troubě, uvnitř jsou nadýchané a měkké a mají křupavý povrch. Na Plzeňsku a Domažlicku se vedle rozpeků připravují také rozpíčky.

Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena