Krémová polévka z pečené červené řepy

Recept na skvělou podzimní polévku z červené řepy, která má mnoho zdraví prospěšných látek.


5.02x
75 min

Postup přípravy

Omytou a očištěnou červenou řepu necháme ve slupce, propíchneme vidlicí na maso na čtyřech místech a zabalíme do vrstvy pečícího papíru a alobalu. Pečeme v pekáči v troubě na 175 °C cca 1 hodinu. Poté řepu vytáhneme z trouby a necháme dojít. Po vychladnutí rozbalíme a oloupeme.

V hrnci na másle zpěníme šalotku, přidáme nakrájenou upečenou řepu na kostky, lehce osolíme, krátce orestujeme, přidáme polovinu jablka nakrájeného na kostky, podlijeme vývarem (případně vodou) jen tak, aby ještě trčely nad hladinou kousky řepy. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu na minimum a krátce provaříme. Zkontrolujeme, zda je řepa měkká, poté polévku odstavíme.

Pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme přímo v hrnci, zjemníme smetanou podle konzistence, ani nemusíme využít celé balení smetany. Krémovou polévku z červené řepy dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a pár kapkami citronové šťávy.

Při servírování můžeme polévku z červené řepy ještě dozdobit zakysanou smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z pečené červené řepy

Zpět na recept