Krémová polévka z mořských ryb

Hrachem zahuštěná polévka z mořských ryb, trochu kombinace stylu norské rybí a vánoční polévky. Velmi zdravá.


5.02x
120 min

Postup přípravy

Hrách si namočíme cca 4 hodiny před vařením (podle návodu na sáčku).

Hlavu lososa zbavíme skřelí a očí, omyjeme. Vložíme do osolené vody ve velkém hrnci s kořením, vaříme cca 1 hodinu. Polévku přecedíme, obereme z hlavy maso, pokud tam nějaké je, zbytek ryby vyhodíme.

Uvaříme si zvlášť hrách doměkka.

Do vývaru přidáme zeleninu na nudličky (nebo menší kousky) a celé filety tresky. Můžeme přidat pár lžic loupaných rajčat, mohou být z konzervy. Vaříme cca 15 minut. Vyjmeme maso, nakrájíme na kostičky. Do vývaru dáme hrách. Vývar se všemi ingrediencemi (kromě filet) rozmixujeme dohladka.

Vrátíme do krémové polévky rybí maso a 5 minut společně provaříme.

Na talíři ozdobíme krémovou polévku z mořských ryb čerstvě natrhanou petrželkou.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z mořských ryb

Zpět na recept