Krémová polévka z červené čočky s uzeným masem

Recept na chutnou krémovou polévku z červené čočky s uzeným kuřecím masem.


5.01x
75 min
1×

Postup přípravy

Uzená kuřecí stehna důkladně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme. Omyté rajče rozkrojíme na čtvrtiny. Cibuli a česnek nasekáme najemno.


Do hrnce vložíme uzená kuřecí stena, která zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu a rajče, celý pepř, nové koření a bobkový list. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 - 60 minut, dokud nebude maso zcela měkké. Během vaření sbíráme z povrchu vývaru pěnu a případné nečistoty. Měkká kuřecí stehna vyjmeme, zbavíme kůže, vykostíme a maso natrháme na kousky. Vývar scedíme a zeleninu dále nepožíváme.


V jiném větším hrnci na roztopeném oleji necháme zeklovatět cibulku, kterou zasypeme čočkou. Za stálého míchání přidáme česnek, obě papriky a vše asi 1 minutu zvolna opékáme. Následně přilijeme scezený vývar z kuřecích stehen a vaříme asi 15 až 20 minut, dokud polévka nezhoustne a čočka se bude rozpadat. Poté polévku ponorným mixerem rozmělníme dohladka, pořípadě naředíme vývarem. Polévku podle chuti doladíme solí a pepřem, vložíme kousky masa, vše prohřejeme a můžeme servírovat.


Krémovou polévku z červené čočky s uzeným drůběžím masem rozdělíme na porce, ochutíme bylinkami a ihned podáváme.


Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku


Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!


Červená


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z červené čočky s uzeným masem

Zpět na recept