Krémová polévka z červené a černé čočky

Recept na zdravou a sytou polévku ze dvou druhů čočky.


3.04x
30 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
2-3 ksbrambory
1 lžícemajoránka
1.5 lvoda
1 špetkarozmarýn
2 lístkybobkový list
1 lžíceolivový olej
2-3 ksjarní cibulka
0.5 kostkyzeleninový bujon
1 lžícekoření Horalka
0.8 hrnkusměs červené a černé čočky

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Směs červené čočky s černou čočkou propláchneme.

V hrnci rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět, přidáme brambory a opět orestujeme. Vsypeme čočku, přidáme bobkový list, rozmarýn, koření Horalka, zeleninový bujon ze zdravé výživy a zalijeme vodou. Polévku asi 15 minut povaříme, až je čočka s brambory měkká.

Polévku z červené a černé čočky rozmixujeme dohladka a podle potřeby dochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Pokud je potřeba, zředíme trochou vody a znovu provaříme.

Krémová polévka z červené a černé čočky je velmi sytá a nahradí s čerstvým chlebem i hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z červené a černé čočky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena