Krémová polévka z červené a černé čočky

Recept na zdravou a sytou polévku ze dvou druhů čočky.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Směs červené čočky s černou čočkou propláchneme.

V hrnci rozpálíme olej s máslem, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme krátce rozvonět, přidáme brambory a opět orestujeme. Vsypeme čočku, přidáme bobkový list, rozmarýn, koření Horalka, zeleninový bujon ze zdravé výživy a zalijeme vodou. Polévku asi 15 minut povaříme, až je čočka s brambory měkká.

Polévku z červené a černé čočky rozmixujeme dohladka a podle potřeby dochutíme solí a rozemnutou majoránkou. Pokud je potřeba, zředíme trochou vody a znovu provaříme.

Krémová polévka z červené a černé čočky je velmi sytá a nahradí s čerstvým chlebem i hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z červené a černé čočky

Zpět na recept