Krémová polévka z batátů a červené čočky

Recept na moc dobrou a na přípravu jednoduchou polévku ze sladkých brambor a červené čočky.


4.318x
30 min
1×

Postup přípravy

Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červenou čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Ve velkém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme cibuli a pár minut restujeme. Poté přihodíme oloupaný česnek a krátce osmahneme. Vsypeme batáty, čočku, zalijeme horkým zeleninovým vývarem či vodou a přihodíme bobkový list. Polévku vaříme asi 20 minut do změknutí batátů a čočky. Poté osolíme, opepříme a odebereme jednu naběračku s čočkou. Batáty, cibuli a česnek z naběračky vybereme zpět do hrnce. Poté obsah v hrnci rozmixujeme do hladké konzistence (bobkový list vyjmeme) a přidáme zpět odloženou naběračku čočky. Polévku dokořeníme pepřem, koriandrem a podle chuti dosolíme.

Krémová polévka z batátů a červené čočky je nejlepší druhý den po odležení. Podáváme ji s pečivem, krutony či samostatně.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z batátů a červené čočky

Zpět na recept