Krémová jahodová bomba

Jahodový moučník, kterým uctíte každou návštěvu.


4.660x
90 min
14×

Ingredience

těsto

3 ksvejce
80 gcukr krupice
1 ksvanilkový cukr
100 ghladká mouka

náplň

jahody
1 ksvanilkový cukr
0.5 kelímkuzakysaná smetana
375 gtvaroh ve vaničce
1 ksztužovač do jogurtových a tvarohových dortů

na potření

jahodová marmeláda

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny, pak zlehka vmícháme prosátou mouku. Plech vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj těsto. Těsto pečeme na 200 °C asi 8 minut. Necháme trochu zchladnout a pak na utěrce smotáme. Tvaroh vymícháme se smetanou dohladka, přidáme ztužovač do jogurtových či tvarohových dortů (připravíme podle návodu na sáčku), cukr a nakonec vmícháme kousky jahod. Roládu rozmotáme, potřeme jahodovou marmeládou a opět smotáme. Roládu krájíme na kolečka, jimiž vyložíme kulatou mísu, čímž nám vznikne polokoule, kterou naplníme tvarohovou směsí. Vršek opět poklademe plátky rolády. Celou jahodovou bombu shora něčím zatížíme a necháme vychladit v lednici. Hotovou jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová jahodová bomba

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena