Podle tohoto receptu připravíte česnečku trochu jinak. Bude krémova a jemná, pohladí vás v krku i na jazyku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (90x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
16x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl
Máslo2 lžíce
Brambory250 g
Mléko300 ml
Cibule1 ks
Smetana100 ml
Sýr
Bageta1 ks
Slepičí nebo zeleninový vývar400 ml
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a brambory na kostičky.
V hrnci necháme rozpustit máslo, asi 3 minuty na něm smažíme cibuli, pak přidáme pokrájený česnek a ještě asi minutu smažíme.
Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme brambory, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
Než se brambory uvaří, připravíme si krutony. Bagetu nebo rohlík rozřízneme a potřeme máslem smíchaným s jedním prolisovaným česnekem. Nakrájíme na kostičky a pečeme v troubě na pečícím papíru při asi 200 °C.
Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, zbývající prolisovaný česnek a krátce prohřejeme, nevaříme!
Krémovou česnečku podáváme s krutony a strouhaným sýrem.