Vaření.czReceptyKrémová buchta s ovocným rosolem

Krémová buchta s ovocným rosolem

Jednoduchá buchta, dobrá a pěkně vypadá.


4.446x
45 min
6×

Ingredience

10 lžicolej
4 ksvejce
250 gcukr krupice
250 ghladká mouka
1 lžičkakypřící prášek
10 lžicvlažná voda
1 plechovkakompotované broskve

poleva

1 lžícecukr
1 kskompotovaná broskev
1 ksvanilkový pudinkový prášek
500 mlmalá kompotová láhev rybízu

krém

100 gcukr moučka
2 kszakysaná smetana
250 mlsmetana ke šlehání

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Na vychladlý korpus naneseme krém, který připravíme tak, že ušleháme šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a zamícháme. Připravíme si rosol. Šťávu z broskví slijeme a do půl litru doplníme vodou. Přidáme vanilkový pudink, cukr a jednu půlku broskve, vše nejlépe ponorným mixerem rozmixujeme a ve vhodné nádobě 3 minuty povaříme. Na krém poklademe plátky broskví a zalijeme ještě teplým rosolem. Hotovou krémovou buchtu s ovocným rosolem necháme ztuhnout. Krémovou buchtu s ovocným rosolem nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor máma

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová buchta s ovocným rosolem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena