Snadný recept na přípravu jemného bramborového krému se smetanou, chutí česneku a s pažitkou.
4 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
500 g | brambory |
0.5 svazku | pažitka |
2 lžíce | hladká mouka |
100 ml | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
libeček | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř |
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a pažitku nasekáme nadrobno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme se studenou vodou dohladka a přivedeme k varu. Pak přidáme brambory, sůl, pepř, drcený kmín, česnek a sušený libeček. Vše zvolna vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Následně brambory rozmixujeme ponorným mixerem do hladkého krému a polévku přivedeme k varu. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme a vmícháme nasekanou pažitkou. Krémovou bramborovou polévku s česnekem a pažitkou rozdělíme na porce a podáváme horkou.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena