Krém z kořenové zeleniny

Recept na polévku z kořenové zeleniny a brambor. Chuť dodá sušené lahůdkové droždí.


0.00x
45 min

Ingredience

30 gmáslo
4 ksbrambory
1 kscibule
0.5 ksceler
2 lvoda
2 ksmrkev
2 kspetržel
3 kuličkynové koření
1 kskedluben
5-6 kuličekcelý černý pepř
2-3 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Petržel a mrkev oškrábeme, cibuli a malý celer oloupeme, stejně tak menší brambory. Kedluben také oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kusy.

Zeleninu vsypeme do velkého hrnce, přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list a zalijeme vodou. Obsah v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut do změknutí zeleniny. Poté vyjmeme kuličky koření, pepř a bobkové listy, polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Krém z kořenové zeleniny dochutíme lahůdkovým droždím. Podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme a můžeme vmíchat ještě jemně nasekanou petrželku.

Krém z kořenové zeleniny podáváme horký a můžeme doplnit krutony, klidně i česnekovými.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krém z kořenové zeleniny

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká