Krém z artyčoků

Recept na výborný a sytý krém.


5.01x
45 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
10 hrnkůvoda
1 hrnekparmazán
8 ksartyčok
2 lžíceolivový olej
5 lžichladká mouka
mletý černý pepř
0.5 hrnkutatra mléko
1 kostkakuřecí bujon

Postup přípravy

Z artyčoků odstraníme vnější listy. Odřízneme spodek a vršek a srdíčko artyčoku potřeme citronem, aby nezhnědl. Rozkrojíme na 4 díly. Artyčoky vložíme do vody a přivedeme k varu asi 20 minut. Poté přecedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnout. Mezitím si připravíme jíšku z mouky a másla. Do jíšky přidáme vývar z artyčoků (7 hrnků) a tatra mléko, ztlumíme teplotu a mícháme do doby, než se začne vařit a zhoustne. Poté odstraníme ze sporáku, osolíme, opepříme. Do krému vložíme čtvrtky artyčoků, bujon a zbytek vývaru (3 hrnky). Rozmixujeme ponorným mixérem a necháme přejít varem asi 2 minuty. Krém z artyčoků servírujeme na talíř, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.
user-icon

autor alustar

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krém z artyčoků

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena