Krém z artyčoků

Recept na výborný a sytý krém.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Z artyčoků odstraníme vnější listy. Odřízneme spodek a vršek a srdíčko artyčoku potřeme citronem, aby nezhnědl. Rozkrojíme na 4 díly.

Artyčoky vložíme do vody a přivedeme k varu asi 20 minut. Poté přecedíme, vývar dáme stranou a necháme trochu vychladnout.

Mezitím si připravíme jíšku z mouky a másla. Do jíšky přidáme vývar z artyčoků (7 hrnků) a tatra mléko, ztlumíme teplotu a mícháme do doby, než se začne vařit a zhoustne. Poté odstraníme ze sporáku, osolíme, opepříme. Do krému vložíme čtvrtky artyčoků, bujon a zbytek vývaru (3 hrnky). Rozmixujeme ponorným mixérem a necháme přejít varem asi 2 minuty.

Krém z artyčoků servírujeme na talíř, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme olivovým olejem.
user-icon

autor alustar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krém z artyčoků

Zpět na recept