Krém peříčko

Recept na lahodný krém k naplnění cukroví. Vánoční cukroví je třeba slepit něčím dobrým a tento krém je moc povedený a trvanlivý.


4.215x
25 min

Postup přípravy

Dva bílky vyšleháme s třetinou cukru a ze zbylých dvou třetin cukru uvaříme sirup. Cukr zalijeme troškou vody, aby se rozpustil. Dále mícháme při varu, dokud se netáhne a kape z vařečky, nikoli teče. Ještě horký sirup zašleháme do bílků. Vzniklá hmota se nechá vychladnout a smíchá se s kostkou másla, které se utřelo s vanilkovým cukrem a lžičkou rumu (nemusí být). Do krému můžeme ještě přidat kakao nebo nasekané mandle. Krém peříčko používáme ke slepování různého cukroví podle chuti.
user-icon

autor Drahuška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krém peříčko

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena