Recept na krupičkový krém do cukroví, světlý nebo tmavý.
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Mléko300 ml
Dětská krupice3 lžíce
Sůl1 špetka
Máslo250 g
Cukr moučka150 g
Podle chuti
Rum1-3 lžíce
Čokoláda na vaření
Postup přípravy
Z mléka, 3 vrchovatých lžic dětské krupičky a špetky soli uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Pokud chceme mít výsledný krém tmavý - čokoládový, nalámeme ještě do kaše při vaření 1/2 hořké čokolády nebo čokolády na vaření.
V misce si umixujeme rozměklé máslo, cukr a špetku soli.
Do umixované máslové směsi zašleháme po vychladnutí směs z krupičky. Pokud je směs moc řídká, necháme ještě chvíli zatuhnout v lednici.
Krémem k plnění cukroví naplníme všechny různé sladkosti podle chuti a můžeme je podávat ke svátečnímu pohoštění.