Vaření.czReceptyKřehký zelný salát od Jindřišky

Křehký zelný salát od Jindřišky

Výborný zdravý salát, který chutná jako z restaurace! Recept je vhodný jako příloha k masům, bramborákům, šunkoflekům a jiným pokrmům.


4.426x
15 min
4×

Ingredience

1 lžíceolivový olej
1 kshlávkové zelí

podle chuti

cukr
sůl
ocet
kmín

Postup přípravy

Syrové zelí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky nebo nakrouháme. Zelí vsypeme do mísy, přidáme pár kapek olivového oleje, podle chuti osolíme, pocukrujeme, přidáme kmín a ocet. Já používám ocet bylinkový, ale každý ať dá takový, jaký má rád. Zelný salát důkladně promícháme (nejlépe rukou) a necháme v chladu uležet asi 1 hodinu, aby zelí zkřehlo. Kdo má rád, může do zelného salátu přidat nastrouhanou mrkev, osmaženou slaninu nebo kopr. S kari kořením nám vznikne nezvyklá, ale zajímavá kombinace. Fantazii se při dochucování a obměnách meze nekladou. Když přidáme Deko, můžeme zbylý salát (bez zavařování) uložit do sklenic. V chladu vydrží několik týdnů. Křehký zelný salát od Jindřišky podáváme jako přílohu.
user-icon

autor Jindři

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehký zelný salát od Jindřišky

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena