Křehký závin s jablky

Recept na skvělý křehký jablečný závin.


4.817x
75 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
400 gjablko
50 grozinky
40 gcukr moučka
1 lžícejablečný ocet
1 lžičkamletá skořice
250 ghladká mouka
2 lžícezakysaná smetana
1 lžícecitronová šťáva
50 gbílá strouhanka
60 gvlašské ořechy
50 gpiniové oříšky
125 gtuk na pečení

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Z hladké mouky, změklého tuku, zakysané smetany a jablečného octa vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut. Jablka oloupeme a nakrájím na drobné kousky. Zakapeme je citronovou šťávou a promícháme s cukrem, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, celými piniovými oříšky, rozinkami, skořicí a strouhankou. Těsto rozválíme na tenký plát a do středu naneseme náplň. Okraje těsta přeložíme přes sebe a závin potřete rozšlehaným vejcem. Křehký závin s jablky položíme na plech a pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 40 minut. Upečený křehký závin s jablky necháme vychladnout, nakrájíme, ocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor 700413

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehký závin s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena