Křehký závin s jablky

Recept na skvělý křehký jablečný závin.


4.817x
75 min
2×

Postup přípravy

Z hladké mouky, změklého tuku, zakysané smetany a jablečného octa vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu asi 30 minut.

Jablka oloupeme a nakrájím na drobné kousky. Zakapeme je citronovou šťávou a promícháme s cukrem, nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, celými piniovými oříšky, rozinkami, skořicí a strouhankou.

Těsto rozválíme na tenký plát a do středu naneseme náplň. Okraje těsta přeložíme přes sebe a závin potřete rozšlehaným vejcem. Křehký závin s jablky položíme na plech a pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 40 minut.

Upečený křehký závin s jablky necháme vychladnout, nakrájíme, ocukrujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký závin s jablky

Zpět na recept