Vaření.czReceptyKřehký moučník s broskvemi a ananasem

Křehký moučník s broskvemi a ananasem

Sladká chuť exotického ananasu a lahodných broskví dodají vašemu nedělnímu moučníku báječnou chuť


3.149x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání
300 gkompotované broskve

těsto

1 ksvejce
75 gmáslo
250 mlmléko
1 kostkadroždí
100 gcukr moučka
500 ghladká mouka

nádivka

200 gmáslo
4 lžícemléko
200 gcukr moučka
280 gananasový kompot
200 gmandlové hoblinky

na ozdobu

4 lžícebrusinkový kompot

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a část másla. Do mísy dáme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylé máslo a vejce. Zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na teplé místo asi na 20 minut vykynout. Broskve i ananas necháme na cedníku okapat Broskve pokrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpálíme tuk, vložíme do něj mandlové hoblinky, cukr a mléko. Na mírném plameni povaříme asi tři minutky a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas. Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a ještě necháme asi 20 minut kynout. Přelijeme mandlovoananasovou směsí. Z brusinek děláme na koláči malé kopečky pomocí malé lžičky. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 20 minut. Upečený moučník s broskvemi a ananasem necháme trochu vychladit a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehký moučník s broskvemi a ananasem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena