Křehký moučník s broskvemi a ananasem

Sladká chuť exotického ananasu a lahodných broskví dodají vašemu nedělnímu moučníku báječnou chuť


3.149x
75 min

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a část másla. Do mísy dáme prosátou mouku s cukrem, přidáme mléko s droždím, zbylé máslo a vejce. Zpracujeme do hladkého těsta, které dáme na teplé místo asi na 20 minut vykynout.

Broskve i ananas necháme na cedníku okapat Broskve pokrájíme na měsíčky.

Na pánvi rozpálíme tuk, vložíme do něj mandlové hoblinky, cukr a mléko. Na mírném plameni povaříme asi tři minutky a po vychladnutí přidáme na malé kousky pokrájený ananas.

Těsto rozložíme na tukem vymazaný plech, poklademe broskvemi a ještě necháme asi 20 minut kynout. Přelijeme mandlovoananasovou směsí.
Z brusinek děláme na koláči malé kopečky pomocí malé lžičky.

Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme přibližně 20 minut.

Upečený moučník s broskvemi a ananasem necháme trochu vychladit a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký moučník s broskvemi a ananasem

Zpět na recept