Křehký koláč s jablkovou náplní

Recept na nepříliš sladký koláč plněný krémem s jablky a brusinkami. Moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.


4.25x
90 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme sůl, rozdrobené máslo a vodu. Ze směsi vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.

Mezitím připravíme náplň. Pudinkový prášek rozpustíme ve 200 ml vody. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Pak jablka vložíme do kastrolu, přidáme skořici, brusinky, třtinový cukr a vše ve vlastní šťávě krátce podusíme. Měkká jablka zalijeme rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Náplň necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme tenký plát. Jeden plát přeneseme do koláčové formy a rozprostřeme na něj náplň. Druhým plátem těsta náplň zakryjeme a hustě propícháme vidličkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut dorůžova. Během pečení těsto potíráme rozpuštěným máslem.

Křehký koláč s jablkovou náplní rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký koláč s jablkovou náplní

Zpět na recept