Jablečné záviny mají již svou tradici na našem stole.
Hodnocení
3.4
/ 5 (82x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
sůl
1 ks
vejce
4 lžíce
strouhanka
5 ks
jablko
1.5 dl
voda
1 lžíce
cukr moučka
400 g
hladká mouka
1 lžíce
lupínky mandlí
2 lžíce
skořicový cukr
250 g
ztužený tuk 100%
Postup přípravy
Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle, přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr, vlijeme vodu a vejce a pořádně zpracujeme v hladké těsto.
Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na půl hodiny odpočinout.
Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme pláty, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem a sekanými mandlemi. Zavineme a dáme péct asi 25 minut při 175°C.
Podáváme sypané moučkovým cukrem.