Křehký jablkový závin

Jablečné záviny mají již svou tradici na našem stole.


3.482x
45 min

Postup přípravy

Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle, přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr, vlijeme vodu a vejce a pořádně zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na půl hodiny odpočinout. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme pláty, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem a sekanými mandlemi. Zavineme a dáme péct asi 25 minut při 175°C. Podáváme sypané moučkovým cukrem.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehký jablkový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena