Křehký jablkový závin

Jablečné záviny mají již svou tradici na našem stole.


3.482x
45 min

Postup přípravy

Tuk rozstrouháme na hrubém struhadle, přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr, vlijeme vodu a vejce a pořádně zpracujeme v hladké těsto.

Zabalíme do fólie a dáme do chladu asi na půl hodiny odpočinout.

Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, ze kterých vyválíme pláty, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky, skořicovým cukrem a sekanými mandlemi. Zavineme a dáme péct asi 25 minut při 175°C.

Podáváme sypané moučkovým cukrem.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký jablkový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká