Křehký jablečný koláč s mřížkou

Recept na křehký jablečný koláč, který chutná výborně k odpolední svačině.


4.6127x
45 min
13×

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, kterou nejprve smícháme s práškem do pečiva. Potom přidáme změklé máslo, mléko, vejce, cukr a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie. Těsto na jablečný koláč necháme odpočívat v lednici asi 20 minut.

Mezitím si omyjeme jablka, zbavíme je slupek a nastrouháme na hrubém struhadle.

Dvě třetiny těsta rozválíme na pečící papír, který jsme si vystřihli na velikost plechu. Z poslední třetiny těsta vyválíme provazy a z části uděláme okraje. Plát těsta posypeme trochou strouhanky, rozprostřeme strouhaná jablka, posypeme skořicí a cukrem. Ze zbytků provázků vytvoříme mřížku.

Křehký jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

Křehký jablečný koláč s mřížkou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník ke kávě, čaji apod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký jablečný koláč s mřížkou

Zpět na recept