Křehké vafle

Křehké vafle, mají rádi hlavně děti.


3.2211x
30 min

Postup přípravy

Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout a utřeme jej tak , aby bylo krémové jako smetana. Postupně přidáváme žloutky, cukr, vanilkový cukr a špetku soli.


Mouku smíchejte s potravinářským škrobem, prosijeme. Za stálého míchání ji pomalu přišleháváme do tukové hmoty. Zvlášť si vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh.

Ušlehaný sníh opatrně vmícháme do těsta.



Nyní ve vaflovači upečeme vafle. Vafle vydrží déle v uzavřené dóze. Zdobíme ovocem a šlehačkou nebo marmeládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké vafle

Zpět na recept