Křehké kuře na kari

Recept, jak připravit opravdu šťavnaté kuřecí kousky.


4.747x
30 min
7×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na nudličky nebo slabé malé plátky, které vložíme do misky. K masu přidáme 1 vejce, 2 lžičky solamylu. Solamyl a vejce zabrání, aby maso při úpravě ztratilo šťávu. Přimícháme 2 lžičky kari a sůl podle chuti. Promícháme a necháme chvilku odležet.

Mezitím si očistíme a nakrájíme pórek na půlkolečka.

Na plotně prudce roztopíme olej v pánvi Wok a vložíme kuřecí prsa. Opékáme prudce a rychle, aby maso neztratilo šťávu. Když jsou prsa hotová, přendáme je do misky. Do pánve vložíme opět na trochu oleje nakrájený pórek a rychle orestujeme. V závěru přidáme kari koření podle chuti, lehce podlijeme vodou, do které jsme přidali opět trochu solamylu, aby vznikl sos. Nakonec maso i pórek smícháme dohromady.

Před podáváním křehké kuře na kari už jen prohřejeme. Křehké kuře podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké kuře na kari

Zpět na recept