Recept na jemné domácí těsto s kokosem se vám bude hodit před Vánoci, až budete přemýšlet, jaké cukroví letos upečete. Je jednoduché a lze ho použít na spoustu druhů.
Hodnocení
4.7
/ 5 (42x)
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Máslo200 g
Kokos100 g
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 200 g
Citronová kůra1/2 lžičky
Podle potřeby
Smetana ke šlehání1 lžíce
Postup přípravy
Na vál nasypeme hladkou mouku (prosetou), přisypeme moučkový cukr i kokos (kokosovou moučku), přidáme rozměklý tuk i citronovou kůru a vyklepneme vejce.
Všechny ingredience důkladně, ale rychle zpracujeme. Podle potřeby, pokud je těsto hutné a špatně se pojí, přidáme smetanu.
Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme asi na 1 hodinu odpočinout do chladu.
Z těsta na pomoučněném vále vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vždy na plech dáváme tvary stejné velikosti.
Menší tvary pečeme na 180 °C, větší na 200 °C. Podle velikosti tvarů pečeme do zlatova.
Bez problémů se vyválí mezi fóliemi, kus fólie pod těsto, kus na těsto a válet, nelepí se, netrhá.
Radka2
Kokosová kolečka
Těsto jsem vyzkoušela a jsou z zoho výborná kolečka - křehoučká prostě mňamka.Jen mi připadalo,že to nepůjde vyválet tak jsem je tvarovala v ruce. Jsou fakt boží! !!!
eva.p
Vynikající a rychlé... udělala jsem kolečka, pomazala marmeládou, nebo kávovou náplní a máčela v čokoládě