Křehká pudinková buchta

Buchta připravená v domácí pekárně, ale samozřejmě je možné ji upéct i klasickým způsobem, dokonce jako bábovku.


4.1836x
120 min
7×

Postup přípravy

Do pečící nádoby s háky nalijeme olej s rozšlehanými vejci, přisypeme cukr, vanilkový pudinkový prášek, vanilkový cukr a nakonec prášek do pečiva.

Pekárnu nastavíme na program dort a zapneme. Pokud po dopečení nezůstane špejle, kterou píchneme doprostřed buchty, suchá, ještě přidáme cca 10 minut. Většinou to ale není potřeba.

Po dopečení vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme.

Když zvolíme jinou příchuť pudinku, vznikne nám buchta příslušné chuti.

A pokud nemáme domácí pekárnu, vyšleháme vejce s cukry a olejem, vmícháme pudinky s práškem, nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.

Křehká pudinková buchta výborně chutná s teplým kakaem jako nedělní snídaně.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehká pudinková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká