Královské krevety s kari bramboráčky

Recept na výbornou chuťovku - kari bramboráčky a lahodné krevety.


4.69x
45 min
1×

Ingredience

16 kskrálovské krevety

omáčka

2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
2 lžícebazalka
80 mlsuché bílé víno

těsto

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
8 ksbrambory
4 lžícemouka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka
kari koření
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Oloupané moučné brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Do nastrouhaných brambor, které dobře vymačkáme, přidáme vejce, sůl, mletý černý pepř, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a kari koření. Bramborovou směs dobře promícháme.

Nejlépe na teflonové pánvi s olejem smažíme malé braboráčky z připraveného těsta po obou stranách dozlatova. Uděláme asi 16 kusů. Bramboráčky pokládáme odkapat na ubrousek.

Vyčištěné krevety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na jiné teflonové pánvi s trochou olivového oleje osmahneme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. V bazalkovém základu osmahneme krevety a poté odendáme.

Do základu vlijeme víno a krátce povaříme. Přidáme studené máslo, které za stálého míchání ve vínovém základu rozpustíme. Krevety vrátíme do máslové omáčky a krátce ještě jednou orestujeme.

Kari bramboráčky upravíme na tác pěkně vedle sebe a na každý bramboráček položíme královskou krevetu.

Královské krevety podáváme s kari bramboráčky jako výbornou chuťovku při různých slavnostních příležitostech.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Královské krevety s kari bramboráčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská