Královské krevety s kari bramboráčky

Recept na výbornou chuťovku - kari bramboráčky a lahodné krevety.


4.69x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupané moučné brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Do nastrouhaných brambor, které dobře vymačkáme, přidáme vejce, sůl, mletý černý pepř, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a kari koření. Bramborovou směs dobře promícháme.

Nejlépe na teflonové pánvi s olejem smažíme malé braboráčky z připraveného těsta po obou stranách dozlatova. Uděláme asi 16 kusů. Bramboráčky pokládáme odkapat na ubrousek.

Vyčištěné krevety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na jiné teflonové pánvi s trochou olivového oleje osmahneme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. V bazalkovém základu osmahneme krevety a poté odendáme.

Do základu vlijeme víno a krátce povaříme. Přidáme studené máslo, které za stálého míchání ve vínovém základu rozpustíme. Krevety vrátíme do máslové omáčky a krátce ještě jednou orestujeme.

Kari bramboráčky upravíme na tác pěkně vedle sebe a na každý bramboráček položíme královskou krevetu.

Královské krevety podáváme s kari bramboráčky jako výbornou chuťovku při různých slavnostních příležitostech.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Královské krevety s kari bramboráčky

Zpět na recept