Vaření.czReceptyKrálík zapečený v nádivce

Králík zapečený v nádivce

Kousky králičího masa zapečené v chutné nádivce. Snadný recept na lehký oběd s brambory.


4.04x
60 min

Ingredience

podle potřeby

1 lžíceolej

podle chuti

sůl
1 špetkamuškátový oříšek
1 špetkamletý zázvor
mletý černý pepř

nádivka

2 ksvejce
250 mlmléko
1 kscibule
4 kshouska
1 hrstnasekané bylinky

směs

1 kscibule
50 ganglická slanina
400 gvykostěné králičí maso

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Housky nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme jednu nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme nakrájené maso, opečeme, mírně podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Na nádivku zalijeme nakrájené housky teplým mlékem, přidáme vejce, jednu nakrájenou cibuli, nasekané bylinky, osolíme, ochutíme zázvorem a muškátovým oříškem a vše promícháme. Podušené králičí maso vložíme do zapékací misky, zalijeme nádivkou a zapékáme v troubě asi 20 minut. Králíka zapečeného v nádivce podáváme s bramborem.
user-icon

autor 1helka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík zapečený v nádivce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena