Králík z Provence

Dietní a zdravé králičí maso. Tentokrát i pro diabetiky.


3.77x
35 min

Postup přípravy

Z vykostěné králičí kýty odřízneme 100 g čistého masa a protýkáme malými kousky slaniny.

V kastrolku rozehřejeme máslo a maso po obou stranách opečeme. Poté podlijeme maso vývarem, který si připravíme ze 1/4 kostky masoxu a dusíme je téměř doměkka.

Přidáme nasekaný česnek, bílé víno, očištěné a na plátky nakrájené houby. Přidáme i oloupaná rajčata zbavená jader a nakrájená na kostičky (nebo rajčatový protlak) a dodusíme. Šťávu necedíme.

Králíka z Provence podáváme s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík z Provence

Zpět na recept