Králík se zeleninou na smetaně

Králík s kořenovou zeleninou doplněný jemnou omáčkou. Recept na dobrý oběd nebo večeři z králičího masa.


4.316x
45 min

Postup přípravy

Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme podle potřeby, nastrouháme nebo nasekáme nadrobno a osmažíme na másle.

Naporcované králičí maso potřeme mletou paprikou, vložíme k zelenině, přikryjeme a dusíme do změknutí. Průběžně podléváme vývarem a promícháme. Měkké králičí kousky zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Dochutíme solí, pepřem, zázvorem a citronovou šťávou.

Králíka se zeleninou na smetaně můžeme podávat s knedlíky, ale záleží na naší chuti.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík se zeleninou na smetaně

Zpět na recept