Králík s uzeným sýrem

Králík podle receptu, kde nechybí smetana a sýr.


4.36x
120 min
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
3 kscibule
1 lžičkakmín
1 kskrálík
0.5 lžičkymuškátový květ
0.25 lsmetana (30%)
8 dkguzený jihočeský blok sýr

podle potřeby

voda na podlití
vepřové sádlo

Postup přípravy

Větší pekáč vymažeme sádlem a na dno vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli, množstvím nešetříme.

Na cibuli vložíme osolené, pokmínované a muškátovým květem okořeněné porce králíka a vše lehce podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby, aby se maso zpočátku dusilo a cibule se rozvařila. Podle potřeby podléváme vodou. Když je králík měkký, pekáč odklopíme a maso již pozvolna za občasného podlévání dopékáme. Jakmile začne povrch zlátnout, zalijeme maso 30 % smetanou. Počkáme, až se pěkně propojí se štávou a pak posypeme nastrouhaným jihočeským uzeným bločkem. Králíka s uzeným sýrem necháme zapéct dozlatova.

Jednotlivé porce králíka s uzeným sýrem podáváme s bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík s uzeným sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena