Králík s uzeným sýrem

Králík podle receptu, kde nechybí smetana a sýr.


4.36x
120 min
1×

Postup přípravy

Větší pekáč vymažeme sádlem a na dno vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli, množstvím nešetříme.

Na cibuli vložíme osolené, pokmínované a muškátovým květem okořeněné porce králíka a vše lehce podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby, aby se maso zpočátku dusilo a cibule se rozvařila. Podle potřeby podléváme vodou. Když je králík měkký, pekáč odklopíme a maso již pozvolna za občasného podlévání dopékáme. Jakmile začne povrch zlátnout, zalijeme maso 30 % smetanou. Počkáme, až se pěkně propojí se štávou a pak posypeme nastrouhaným jihočeským uzeným bločkem. Králíka s uzeným sýrem necháme zapéct dozlatova.

Jednotlivé porce králíka s uzeným sýrem podáváme s bramborovými knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králík s uzeným sýrem

Zpět na recept